Tonttuja on olemassa!

Julkaistu: Uncategorized | 0

Tässä alkoi lampuri pohtimaan, onko sittenkin tonttu? Nimittäin joulun alla tulee lähdettyä toreille ja turuille. Kuten tontun, lampurin saattaa nähdä vilahdukselta, mutta seuraavassa hetkessä on jo toisaalla. Toreilla ja turuilla täytetään asiakkaiden pukinkontteja lahjoilla. Iloa ja hymyä koitetaan samalla jakaa minkä vaan ehtii! Joululta alkaa sitten hiljentyminen ja lampuri siirtyy pajaansa tekemään uusia lahjoja seuraavaa joulua varten.

Tonttuja on siis olemassa!

Tätä kirjoittaessa lampurin tonttu-tour on puolessa välissä menossa. Tänä vuonna onkin tullut kierrettyä uusia paikkoja uteliaisuuden ja kokeilunhalun vuoksi. Se on antoisaa. Vaikka toki tuotteita myymään sinne mennään, on näissä kaikkein parasta mukavat juttuhetket asiakkaiden ja ystävien kanssa. Muiden myyjien kanssa on myös mukava turista. Tämä lampuri on kova pölöttämään ja mielellään puhuisi vielä paljon enemmän, kuka vaan juttusille uskaltaa ja ehtii jäädä. Kohtaamiset, ne ovat tonttuilun suola!

 

Lankoja lähdössä myyntiin pukinkontteja täyttämään.

 

Torien väleissä tulee käytyä REKO-ringeissä lihaa myymässä. Ne ovat käytännössä maalaismarkkinoita. Tuottajia on joka alalta kananmunista lihoihin ja kasviksista jäätelöihin ja hunajaan. Ja kaikkea siltä väliltä. Suosittelen tutustumaan paikalliseen REKO-rinkiin, jos et ole ikinä käynyt! Kirjoita vain Facebookiin hakusanaksi REKO ja paikkakuntasi tai isommissa kaupungeissa kaupunginosasi nimi. Tilaa tuotteet sitä kautta ja käy vain noutamassa tilatut tuotteet REKO-aikana. Tänään juuri tuli käytyä Kangasalan REKOssa, joka on siirtynyt koulun parkkipaikalta isolle tapahtumakentälle, että kaikki tuottajat ja asiakkaat mahtuvat.

Lampaat välillä kommentoivat lampurin tonttuilua kotiin tullessa. Kun lampuri tulee lampaiden näkökenttään, yleensä kuuluu tervehdys-määkäisyjä. Ne on erilaisia määkäisyjä, kuin tiettyyn aikaan kuuluvat “ANNA SITÄ KAURAA” -vaatimismääkimiset. Tervehdys-määkäisyt saavat hymyn huulille ja tuovat sellaisen ihanan rauhallisen olon tonttu-kiireiden keskelle. Kiireisinä aikoina erityisesti lampolassa käynnit tuntuvat terapiakäynneiltä. Onneksi niitä saa tehdä päivittäin.

 

Terapeutti työssään.

 

Joulunalun kiireet saavat myös odottamaan joulunpyhien hiljentymisen aikaa. Silloin vaan ollaan ja nautitaan olemisesta. Oi ihana joulunaika!

Toivon lukijoille auvoisaa joulunaikaa. Jos kiire pukkaa päälle ihan stressin muodossa, niin antakaa muiden auttaa! Laatikot ja muut herkut REKO-ringistä, siivousapua löytyy eri toimijoilta. Sitten voi itse keskittyä siihen kivoimpaan – lahjoihin!