Kesän muistoja

Julkaistu: Uncategorized | 0

Kesä hupsahti ohi, ei käy asiaa enää kieltäminen. Kyllä nyt on vahvasti syksy. Kulunut kesä jää muistoihin hikisenä, aurinkoisena ja äärimmäisen kuivana. Lomakeleinä monelle varmasti mieluinen kesä, meille täällä lammastilalla taas meidän historian epämieluisin kesä. Kuivuudesta kärsittiin, laitumet ei tahtoneet kasvaa, eikä myöskään rehu. Tätä kirjoittaessa meillä ei vieläkään ole talven varalle tarpeeksi rehua lampaille. Onneksi valoa on kuitenkin tunnelin päässä ja eiköhän varastot saada vielä täyteen.

Töihin lähtöä ennen oli pakko kastella itsensä läpimäräksi, että pystyi hetken huhkimaan.

 

Päätimme täällä tilalla viettää ensimmäistä kertaa sellaisen kesän, että emme kasaa itsellemme ylimääräisiä töitä tai kiirettä yhtään. Aikaisempina vuosina kun on ollut niin haipakkaa ja pakon edessä täytynyt tehdä miljoona asiaa hirveällä kiireellä. Sen vuoksi karsimme myös pop-up kahviloiden pidot listalta. Ensi kesänä sitten. Suurin arjen pyörittämisestä poikkeava projekti on ollut petoaidan pystytys.

Uusista kokemuksista kuluneelta kesältä kerrottakoon kesälampaat. Ensimmäistä kertaa meiltä oli kesälampaita parissakin paikassa. Tätä ennen olen vierastanut asiaa, enkä ole siihen touhuun lähtenyt. Nyt uskaltauduimme kuitenkin kokeilemaan hyvin valituille ihmisille. Kokemukset ovat oikein hyvät! Molemmat paikat olivat kerrassaan loistavat ja kiitollisia olemme kesälampaiden pitäjille. Hoitivat oikein mallikkaasti lampaita. Typykät tulivat niin kesyinä takaisin, että kyllä oli selvästi rapsuteltu. Kiitos!

Molemmat kesälammaspaikat olivat järven rannalla. Vähän kävi kateeksi lampaitamme.

 

Rehevää oli ja tytöt tulivat pulskina takaisin.

 

Aloin käymään ensimmäistä kertaa REKO-ringeissä myymässä tuotteitamme. Kokemus on erittäin positiivinen! Oikein mukavaa, kun ihmiset kannattavat tätä toimintaa ostamalla suoraan tuottajalta. Ja nuo tapahtumathan ovat oikeastaan kuin maalaistoreja, joihin vaan tilataan tuotteet etukäteen. Niin monenlaista tuottajaa on paikanpäällä, tuotteita löytyy ruokaympyrän täydeltä. Laadukkaita ja taatusti tuoreita tuotteita. Sellaisilla raaka-aineilla on vaikea epäonnistua ruoanlaitossa.

Karitsoita meille tuli kahteen otteeseen, ensimmäinen karitsointi oli kesäkuussa ja toinen syyskuun alussa. Yhteensä meille syntyi yli 80 karitsaa, joka on taas meidän ennätys. Ihania karitsoita! Tämä on asia, joka ei koskaan jätä kylmäksi. Äiti-uuhen lempeys ja hoiva, karitsoiden ensiaskeleet ja se pikkumääkiminen, elämänilo ja kasvun seuraaminen. Nopeasti nuo kasvavat, tällä hetkellä kesäkuun karitsat ovat siis vähän yli 3 kk ja pässipojista osa on jo samankorkuisia, kuin yksi aikuisista pässeistämme. Alla olevat kuvat niistä ovat siis muisto vain.

Lampurin lausahdus: “kesä ja karitsat”.

 

Touhua ja leikkiä. Maailma on niin jännä paikka!

 

Kaiken kaikkiaan hyvä kesä! Ensi kesäksi kuitenkin toivomme enemmän sateita. Kohtuus kaikessa!

Toivotamme mukavaa syksyä kaikille lukijoille. Nautitaan väreistä ja siitä, että pystyy pitämään vaatteita päällä (kun ei ole liian kuuma).